Botiga Käthe Wohlfahrt

La botiga Käthe Wohlfahrt a Barcelona és la primera instal·lada a tot Espanya. L’establiment ha obert aquest el primer dijous de novembre; a punt per ser la botiga de Nadal a Barcelona. L’establiment, situat al carrer de Banys Nous, 15, s’ubica on fins al març estava situada l’emblemàtica cistelleria Germanes Garcia, que va abaixar la persiana per jubilació.

Aquest és el primer local que la companyia, amb seu a Baviera, obre a Espanya. Fins ara en tenien diversos de repartits pel territori alemany i també un al Regne Unit, França i els Estats Units i dos a Bèlgica. L’oferta de Käthe Wohlfahrt a Barcelona va des dels elements decoratius més tradicionals fins a les últimes tendències nadalenques i, a diferència de la tradicional Fira de Santa Llúcia, permet adquirir productes artesanals de decoració típics del Nadal tot l’any.

Una capsa de música, l’origen de Käthe Wohlfahrt

L’any 1963 un militar americà i la seva família anaven fins a Stuttgart durant el Nadal per visitar la família Wohlfahrt. En una ocasió van portar de regal una capsa musical que meravellava de tal manera Wilhelm Wohlfahrt que va pensar que seria perfecta per als seus amics de l’altra banda del Pacífic. No en va trobar fins al febrer de l’any següent, però quan ho va aconseguir, el venedor el va convèncer perquè se n’emportés una desena.

Així doncs, es va veure obligat a repartir-les entre diverses famílies de militars americans, i va tenir tant èxit que va acabar per ampliar l’oferta de productes als mercats. D’aquesta manera, ja s’havia creat el caldo de cultiu perquè Wilhelm i Käthe Wohlfahrt duguessin a terme la seva pròpia iniciativa empresarial el 1964.