botiga nadal barcelona banys nous 15

Torna la botiga de Nadal a Barcelona. Ja fa anys que Käthe Wohlfahrt va estrenar una botiga a Barcelona, la primera instal·lada a tot Espanya. S’ubica al carrer dels Banys Nous, 15. Tot i que l’establiment està obert durant tot l’any, aquest novembre ja han posat a la venda la nova decoració nadalenca amb elements molt barcelonins per a l’arbre de Nadal, com ara un caganer, un tió o altres elements atractius.

Aquesta botiga de Nadal s’ubica on abans estava situada l’emblemàtica cistelleria Germanes Garcia, que va abaixar la persiana per jubilació.

Novetats de la botiga Käthe Wohlfahrt

Fins ara, la botiga Käthe Wohlfahrt ha preparat cada any nous elements per decorar l’arbre, amb figures com el drac de Gaudí, un taxi de Barcelona, la figura del caganer i el tió. La Käthe Wohlfahrt a Barcelona té una superfície d’uns 300 metres quadrats amb més de 6.000 articles a la venda, joguines tradicionals i decoració nadalenca fetes al taller de Rothenburg (Alemanya), com guarniments per a l’arbre de Nadal, caixes de música i ninots, entre d’altres. També hi ha peces inspirades en Barcelona com dissenys de Gaudí, els característics taxis de Barcelona, el caganer o la mare de Déu de Montserrat.

botiga nadal 2021
Un drac de Gaudí, un taxi de Barcelona i un caganer, les novetats de la botiga de Nadal de Barcelona el 2021

Horari de la botiga Käthe Wohlfahrt

La botiga amb productes nadalencs de Barcelona obre les portes al carrer dels Banys Nous 15 cada dia. L’horari de Käthe Wohlfahrt és, tots els dies, de 10 h a 20 h, sense tancar al migdia (horari actualitzat per al Nadal 2023-24, fins al dia de Reis). El dia 25 i 26 desembre i 1 i 6 gener, però, la botiga es trobarà tancada. A banda, el 24 i el 31 de desembre tindrà horaris especials: de 10 h a 18 h.

Aquest és el primer local que la companyia, amb seu a Baviera, obre a Espanya. Fins ara en tenien diversos de repartits pel territori alemany i també un al Regne Unit, França i els Estats Units i dos a Bèlgica. L’oferta de Käthe Wohlfahrt a Barcelona va des dels elements decoratius més tradicionals fins a les últimes tendències nadalenques i, a diferència de la tradicional Fira de Santa Llúcia, permet adquirir productes artesanals de decoració típics de Nadal tot l’any.

botiga Käthe Wohlfahrt Barcelona interior

Una capsa de música, l’origen de Käthe Wohlfahrt

L’any 1963 un militar americà i la seva família anaven fins a Stuttgart per Nadal per visitar la família Wohlfahrt. En una ocasió van portar de regal una capsa musical que meravellava de tal manera Wilhelm Wohlfahrt que va pensar que seria perfecta per als seus amics de l’altra banda del Pacífic. No en va trobar fins al febrer de l’any següent, però quan ho va aconseguir, el venedor el va convèncer perquè se n’emportés una desena.

Així doncs, es va veure obligat a repartir-les entre diverses famílies de militars americans i va tenir tant èxit que va acabar per ampliar l’oferta de productes als mercats. D’aquesta manera, ja s’havia creat el caldo de cultiu perquè Wilhelm i Käthe Wohlfahrt duguessin a terme una iniciativa empresarial pròpia el 1964.

Què vols saber del Nadal 2023?

Botiga Käthe Wohlfahrt