L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encarregat als alumnes de les escoles de la ciutat redactar el Pregó dels infants per a les festes de Santa Eulàlia, que enguany girarà entorn al lema “Els nens i nenes diem la nostra”. L’elaboraran 668 nens i nenes, estudiants de 3r, 4t, 5è i 6è de primària de 21 escoles de Barcelona i centres d’educació especial. El pregó incideix en la importància de valors com la convivència i la participació a la ciutat, i potencia la implicació de l’alumnat en la millora del seu entorn. El del 2023 serà el primer pregó en “condicions normals” després de la pandèmia.

Colau ha assegurat que l’opinió dels nens i nenes és molt important. “Teniu dret a opinar, però per un altre motiu és important la vostra opinió, perquè vosaltres sou els veïns i veïnes que fareu la Barcelona del futur”.

Opinar lliurement i potenciar l’escolta activa, objectiu del pregó d’enguany

El pregó d’enguany posa sobre la taula la idea de poder opinar lliurement i la capacitat de formar una opinió sobre aquells temes que els infants consideren que els afecten, així com potenciar l’escolta activa respecte a altres opinions, sempre des del foment de la tolerància i el respecte. Un procés que passarà per la identificació dels seus propis desitjos i emocions, entendre el món que els envolta, la reivindicació de voler ser escoltats i prendre decisions tot enfortint la seva identitat de manera individual i com a col·lectiu.

El pregó es llegirà el 10 de febrer del 2023, just coincidint amb les festes de Santa Eulàlia i anirà a càrrec de nens i nenes representants dels diferents centres educatius.