decorar arbre nadal

S’acosta aquell moment de guarnir la casa amb tot de detalls nadalencs, fer el pessebre, tornar a buscar un racó ben còmode per al tió i, és clar, decorar l’arbre de Nadal, un dels moments més esperats per als més menuts i que segur que s’ha convertit en una tradició per fer en família. Ara bé, us falten idees per decorar l’arbre? Quines figures hi podem col·locar? Podem aprofitar per exposar les nostres manualitats a l’arbre de Nadal perquè siguin ben visibles durant aquests dies, per la nit de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i fins als Reis. Aquí us donem algunes idees per si voleu innovar en els vostres guarniments per aquest Nadal 2021. Preneu-ne nota!

Les boles de Nadal

Comencem per la tradició. N’hi ha de mil i un colors, amb dibuixos i sense, més nadalenques o més infantils, d’aquelles que fan por que es trenquin només de mirar-se o de plàstic. Alguna bola de Nadal mai falta a l’arbre, així que no les oblidis. Tampoc cal que el farceixis, perquè tenim més propostes, però pensa en col·locar-les estratègicament.

boles de nadal

Ninots de neu de llana i figures de fusta

Els mercats de Nadal s’omplen aquests dies de multitud de novetats i figures per decorar l’arbre i la casa de formes diverses. Pensa en els ninots de neu i altres elements que també omplen d’alegria i ambient hivernal la sala d’estar de casa. Si no t’atreveixes a fer-los tu mateix, sempre trobaràs personatges i figures de roba, llana o fusta per penjar de les branques de l’avet. Això sí, que no pesin gaire!

El barret del Pare Noel, un treball manual apte per a nens

Aquest treball manual és ben fàcil. Si vols sorprendre el Pare Noel quan vingui a visitar-vos i us deixi algun regal, agafa cartolina i ceres i dibuixa un bon barret de Pare Noel. Afegeix-li un fil o un cordill i penja’l de l’arbre de Nadal.

Boles de Nadal fetes a mà

Si vols donar-li un toc diferent al teu arbre de Nadal, pots canviar les tradicionals boles de Nadal que hem vist abans per unes de fetes a base de llana. Agafa un cabdell del color que vulguis i embolica-les fins a formar una bola ben gran o petita, a la teva elecció, per donar-li un aire més artesanal al teu avet.

Ninots de roba

Més treballas manuals per deixar anar la creativitat dels nens durant aquests dies a casa. A part de cartolines, colors, ceres i cartró, també pots optar per trossos de roba, cotó fluix, paper de cuina i tot aquell material que potser ara no penses que et pugui ser útil. Fes anar la imaginació i crea els teus ninots i figures per acompanyar el teu arbre.

Regals sota l’arbre de Nadal

És clar que això mai no pot faltar. Els regals del Pare Noel només despertar-se el 25 de desembre també són segur un bon guarniment per l’arbre de Nadal, una decoració que durarà ben poc, però agrairà tota la família (o tot aquell que s’hagi portat bé!).

Mitjons personals

Tant a l’arbre de Nadal com en un altre lloc predilecte de la sala d’estar, els mitjons nadalencs ja formin part del calendari d’advent o no, sempre són un bon amagatall de regals per a tothom. Si en col·loques diversos repartits per l’arbre, cada dia serà un joc trobar què s’hi amaga.

Els llums de Nadal, que mai no faltin

I per últim, no podíem deixar d’aconsellar-vos que il·lumineu el vostre arbre amb els llums de Nadal. Ja siguin amb bombetes de colors o bé blanques o grogues, segur que hi donen l’últim toc nadalenc que li falta a l’avet per acabar-se de guarnir. Ara bé, potser costarà desenrotllar-los, com cada any, i potser cal canviar alguna bombeta fosa, però segur que valdrà la pena!