Els barris del Carmel i la Teixonera, al districte d’Horta-Guinardó, no estaran a punt per a l’encesa dels llums de Nadal 2022 aquest dijous, 24 de novembre, tal com faran la resta de barris de Barcelona. La raó és que l’empresa instal·ladora de la il·luminació no ha pogut acabar la feina a causa d’un “accident laboral” que han patit aquesta setmana, segons ha detallat a betevé la gerent de Carmel Comerç, Encarna Puig, que també s’encarrega de l’encesa de llums a la Teixonera.

“És impossible que dijous ho tinguem tot a punt”, ha lamentat Puig, ja que, a poc més de 24 hores per a l’encesa dels llums de Nadal de Barcelona, només tenen el 30 % de la instal·lació preparada, que correspon a la il·luminació que s’emmarca en el Pla de Barris i que arriba a carrers com ara el dels Agudells o el de Ramon de Rocafull. El 70 % restant depèn dels comerciants i és el que no està instal·lat, en carrers com el del Llobregós, de Dante o Conca de Tremp. Per tant aquest dijous no es podrà fer la festa d’encesa que hi havia programada a la plaça de Pastrana, i l’associació de comerciants ha anul·lat.

“Entenem que hi ha d’haver una capacitat de resolució immediata”, relata la gerent de Carmel Comerç, però el problema és que “totes les empreses estan ocupades instal·lant llums i no poden posar-nos-les“, detalla.

L’Ajuntament de Barcelona, molt pendent del cas

Encarna Puig assegura que el seu telèfon “treu fum” perquè rep moltes trucades “de tot arreu” per mirar de trobar una solució al problema. Li truquen, diu, des del districte, com ara la regidora, Rosa Alarcón.

Per la seva banda, el conseller del districte, Marc Guallar, ha assegurat a través de Facebook que l’Ajuntament de Barcelona està fent “tot el possible” perquè “l’instal·lador acabi de posar els llums” i que s’ha intentat “fins a l’últim minut” mantenir l’acte d’encesa per a dijous, però que, “en haver-hi el problema que hi ha, és impossible”. Per tant, la il·luminació en aquests barris amb motiu de les festes de Nadal a Barcelona haurà d’esperar uns dies més.

Notícies del Nadal 2022