Escultura plaça Sant Miquel

Les obres de renovació de la plaça de Sant Miquel, al darrere de l’Ajuntament de Barcelona, estan a punt d’acabar i han deixat al descobert una nova escultura que ha generat preguntes i opinions de tota mena. Es tracta d’una pedra aixecada sobre un cilindre que la fa rodar. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, se n’ha fet ressò a Twitter i, per la marca que hi té gravada, diu que hi veu una banda de regidor.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha respost Coronas via Twitter. “Em recorda un menhir de l’Obèlix”, ha replicat amb ironia. A la piulada, explica que es tracta d’un joc infantil naturalitzat: “Una pedra que gira”. Segons fonts municipals, la pedra està avalada per l’Institut d’Infància i Joventut de l’Ajuntament per a espais jugables.

Rabassa recorda, a més, que la nova plaça de Sant Miquel vol ser un espai de joc per als infants del barri “després d’anys de ser el darrere de l’Ajuntament, plena de cotxes i fum”. De fet, l’Ajuntament explica que la nova plaça es considera un espai jugable, de manera que els jocs infantils no es troben dins d’un espai tancat, sinó escampats arreu.

Una altra escultura… polèmica

La plaça de Sant Miquel va ser fa uns anys motiu de polèmica política i veïnal per l’escultura d’homenatge als castellers, obra d’Antoni Llena. Una construcció conceptual, de 30 metres d’alçària, que representa la fragilitat d’un castell amb 12 tubs d’acer coronats amb una planxa d’alumini rebregat. Veïns de la zona en van criticar la ubicació, mentre que Xavier Trias, a punt de ser alcalde, va demanar aturar les obres per repensar on s’havia de situar.

La crítica més ferotge, però, la va fer l’aleshores líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, que la va comparar amb el filferro que envolta un tap de cava. També va queixar-se del cost, més de 600.000 €.