Aprofitant l’augment de la demanda de sèries i pel·lícules pel confinament, les plataformes audiovisuals estrenen moltes produccions interessants aquest mes de maig de 2020. Cinema, sèries i documentals arribaran a les nostres pantalles en els pròxims dies. Triem algunes de les estrenes més importants de Netflix, HBO, Movistar+, Filmin, Amazon, Disney+ i Apple TV.

Les millors sèries de Netflix, HBO, Prime Video…

‘Hollywood’

Netflix. 1 de maig

Ryan Murphy (‘American Horror Story’, ‘Glee’, ‘Nip Tuck’) i Ian Brennan estrenen aquesta minisèrie sobre un grup d’aspirants a intèrprets i cineastes que, per assolir la fama a l’edat d’or de Hollywood, han de bregar amb prejudicis racials o sexuals.

‘Upload’

Amazon Prime Video. 1 de maig

Comèdia futurista del creador de sèries com ‘The Office’ o ‘Parks and Recreation’, Greg Daniels. Els humans estan en una situació de risc de mort i poden triar “pujar” la seva consciència a una vida virtual del més enllà digital.

‘Trying’

Apple TV. 1 de maig

Després d’assabentar-se que no podran tenir descendència, Nikki (Esther Smith) i Jason (Rafe Spall) decideixen intentar l’adopció, però el camí per aconseguir-ho es presenta ple d’obstacles en aquesta comèdia britànica coproduïda per la BBC i Apple.

‘Into the Night’

Netflix. 1 de maig

Sèrie postapocalíptica belga basada en la novel·la de ciència-ficció, ‘The Old Axolotl’, de Jacek Dujak, que trasllada a un món tecnològic en què no queda gairebé vida biològica i el sol mata tot allò que es creua en el seu camí.

‘Betty’

HBO. 2 de maig

La sèrie és un “spin-off” de la pel·lícula ‘Skate kitchen’ (2018) de la directora Crystal Moselle, que ha mantingut el repartiment original en aquests nous episodis sobre la vida d’un grup de noies que intenten destacar en el món, predominantment masculí, del “skate” a Nova York.

‘The Eddy’

Netflix. 8 de maig

El director de ‘La La Land’, Damien Chazelle, debuta en el món televisiu amb una minisèrie musical sobre les dificultats per gestionar un club de jazz i la seva banda resident en un veïnat multicultural de París.

‘Madres’

Amazon Prime Video. 8 de maig

Amb un equip de direcció i un elenc eminentment femení, aquest drama de Mediaset España segueix les històries vitals d’un grup de dones a un mateix hospital pediàtric, on totes convergeixen perquè tenen fills/es que reben tractaments per diverses circumstàncies.

‘La innegable verdad’

HBO. 11 de maig

Mark Ruffalo protagonitza aquesta minisèrie per partida doble interpretant dos germans bessons en una història familiar de traïció, sacrifici i perdó que narra diferents etapes de la vida dels personatges.

‘White Lines’

Netflix. 15 de maig

El creador de ‘La casa de papel’, Álex Pina, presenta aquesta sèrie amb equip i repartiment britànic i espanyol sobre les circumstàncies al voltant de la desaparició d’un conegut DJ a Eivissa fa 20 anys.

‘La Unidad’

Movistar+. 15 de maig

Sèrie original de Movistar+ creada per Dani de la Torre i Alberto Marini, que es basa en els testimonis inèdits de professionals de la lluita antiterrorista per crear una trama policíaca en què els personatges s’enfronten amb una missió contrarellotge mentre alhora intenten resoldre els conflictes de la vida personal.

‘Deep Water’

Filmin. 26 de maig

Sèrie britànica que ha estat comparada amb ‘Big Little Lies’ per retratar tres dones amb secrets que originen una espiral de successos al voltant de les muntanyes i els llacs del Lake District anglès.

‘Central Park’

Apple TV. 29 de maig

L’equip darrere la sèrie ‘Bob’s Burguers’, presenta aquesta comèdia musical animada protagonitzada per la família Tillerman, encarregada de cuidar el Central Park de Nova York.

Les millors pel·lícules de Netflix, Movistar+, Filmin…

‘Star Wars: El ascenso de Skywalker’

Disney+. 4 de maig

El 4 de maig es commemora el dia Star Wars i, per celebrar-ho, Disney+ incorpora al seu catàleg el capítol final de la saga cinematogràfica Skywalker, ‘Star Wars: el ascenso de Skywalker’, dirigida per J. J Abrams. La plataforma també estrena ‘Galeria Disney: Star Wars: The Mandalorian’, un “making of” de la sèrie ‘The Mandalorian’ que explora les innovacions tecnològiques i diverses facetes de la creació de la primera sèrie d’acció real de l’univers ‘Star Wars’.

‘1917’

Filmin. 13 de maig

Malgrat perdre l’Oscar a millor pel·lícula davant de la sud-coreana ‘Parásitos’, aquesta cinta bèl·lica de Sam Mendes s’ha endut molts guardons aquesta temporada per aconseguir que l’espectador visqui en primera persona una missió gairebé suïcida d’un soldat de la Primera Guerra Mundial.

‘Parásitos’

Movistar+. 22 de maig

El thriller de Bong Joon-ho va fer història el febrer passat, convertint-se en la primera cinta de parla no anglesa en guanyar l’Oscar a millor pel·lícula. També es va endur els premis a millor direcció, millor guió original i, inevitablement, millor pel·lícula internacional.