El Nadal ja s’ha començat a colar en les nostres llars i una de les finestres per on ha entrat han estat les plataformes audiovisuals. Aquest mes proliferen les estrenes de pel·lícules i sèries de temàtica nadalenca, però no són les úniques novetats que arriben als catàlegs d’HBO, Filmin, Amazon o Netflix. Amb tota aquesta oferta, podeu passar cada dia que queda fins a les festes sense veure ni un Pare Noel ni escoltar una nadala, al menys a les vostres pantalles!


‘Hillbilly, una elegía rural’

Ron Howard. Netflix, 24 de novembre

Un que en sap molt de reunir el públic familiar davant del televisor és Ron Howard, director de pel·lícules com ‘Willow’ o ‘El Grinch’ i que el 24 de novembre estrena a Netflix, ‘Hillbilly, una elegía rural‘. Glenn Close, Amy Adams i Gabriel Basso encapçalen el repartiment d’aquest drama basat en el best-seller autobiogràfic de J. D. Vance i que retrata les relacions i els valors d’una família de l’Amèrica profunda.


‘Los favoritos de Midas’

Mateo Gil. Netflix, 13 de novembre

La moral també es posa a prova a ‘Los favoritos de Midas’, l’aposta espanyola de Netflix pel novembre, una minisèrie d’acció i intriga del director i guionista Mateo Gil. En aquesta història inspirada en un relat curt de Jack London, una persona mor a l’atzar si l’empresari Víctor Genovés, interpretat per Luis Tosar, no accedeix a pagar una gran suma de diners.


’30 monedas’

Álex de la Iglesia. HBO, 29 de novembre

30 monedes sacsegen el 30 de novembre la plataforma HBO. S’estrena la producció espanyola més esperada del mes, signada per Àlex de la Iglesia. El director basc esquitxa humor negre a aquest thriller sobrenatural i religiós que funciona alhora com a macabre retrat de l’Espanya costumbrista. El capítol pilot ja es va veure al Festival de Sitges i a finals de mes ja estaran disponibles els vuit episodis de la primera temporada de ‘30 monedas’, amb un repartiment coral liderat per noms com Eduard Fernández, Miguel Ángel Silvestre o Macarena Gómez.‘The flight attendant’

Steve Yockey. HBO, 26 de novembre

També en clau de thriller veurem a HBO un rostre més conegut per la comèdia, l’actriu Kaley Cuoco. La Penny de ‘Big Bang theory’ interpreta a ‘The flight attendant’ una hostessa de vol que es desperta un matí a un hotel de Dubai amb un cadàver al seu costat. Cuoco també és la productora executiva d’aquesta sèrie basada en la novel·la homònima de Chris Bohjalian, que s’estrena el 27 de novembre.


‘Gangs of London’

Gareth Evans i Matt Flannery. Starzplay, 15 de novembre

Assassinats i violència explícita i coreografiada tornen a acompanyar Joe Cole, un actor que repeteix com a membre d’una família mafiosa després del seu pas pels Peaky Blinders. Gareth Evans i Matt Flanery, responsables de les dues pel·lícules de ‘Redada asesina’, s’endinsen en el món criminal a ‘Gangs of London’, sèrie revelació al Regne Unit que s’estrena a la plataforma Starzplay diumenge 15 de novembre.


‘The split’

Abi Morgan. Filmin, 17 de novembre

Londres també és la ciutat on es desenvolupen els casos de divorci que atenen les advocades del bufet de Ruth Defoe. Vincles familiars no resolts, secrets amagats i sentiments inconfesables afloreixen a ‘The split’, un drama legal i feminista d’Abi Morgan, estrenat originalment a la BBC i que Filmin estrena el 17 de novembre.


‘Motherland: fort salem’

Eliot Laurence. Amazon Prime, 20 de novembre

I encara coneixerem més personatges femenins poderosos aquest mes. Per exemple, Amazon Prime ens presenta el 20 de novembre les joves protagonistes de: ‘Motherland: fort salem’. Tres joves bruixes són entrenades per servir a l’exèrcit nord-americà en aquesta ficció que mostra un món distòpic en què la màgia ha estat militaritzada per defensar-se dels atacs externs.


‘Resistencia’

Jonathan Jakubowicz. Movistar +, 27 de novembre

En un context bèl·lic es desenvolupa la trama de ‘Resistencia‘, una pel·lícula que s’havia d’estrenar als cinemes però que finalment arriba directament a Movistar+ el 27 de novembre. Jesse Eisenberg protagonitza aquest drama biogràfic sobre la figura de Marcel Marceau, un mim que va salvar la vida de milers de nens jueus durant la Segona Guerra Mundial.


‘Marvel 616’

David Gelb. Disney+, 20 de novembre

Històries reals més amables i carregades de fantasia s’aborden a la sèrie documental més destacada del mes a la plataforma Disney+. ‘Marvel 616′ explora l’impacte històric, cultural i social de la factoria Marvel mitjançant vuit capítols centrats en aspectes concrets del seu llegat i rodats per vuit cineastes diferents.