El Consorci de la Zona Franca ha decidit posposar fins al 2021 pràcticament totes les fires que organitza; és a dir, el SIL, l’eDelivery Barcelona i el SIL Américas, arran de la crisi del coronavirus. A aquestes cancel·lacions també s’hi podria afegir la suspensió del Barcelona Meeting Point, que està previst per al novembre. En aquest cas, però, la decisió es pendrà les properes setmanes, i dependrà de la situació de les empreses participants.

L’ajornament d’aquestes fires coincideix, però, amb l’anunci de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que se celebrarà del 6 al 9 d’octubre. Es tracta d’un esdeveniment que connectarà els sectors de la logística, la indústria digital, el comerç electrònic, el sector immobiliari i les zones econòmiques. La BNEW combinarà una part presencial, que es farà en punts emblemàtics de la ciutat, amb trobades digitals.

Un esdeveniment per reactivar l’economia

El Consorci ha decidit apostar per les noves tecnologies per contribuir a la reactivació econòmica de Barcelona. En aquest sentit, la BNEW pretén crear una plataforma tecnològica que permeti interconnectar experts i professionals de tot el món.

D’una banda, hi haurà “pòdiums de coneixement“, als quals alguns experts ja han confirmat l’assistència, com Celia Tham, emprenedora i tecnòloga; Luca Lazzarini, expert en formació i comunicació comercial, o Elsa Punset, experta en educació i intel·ligència emocional aplicada al canvi. Aquestes xerrades es combinaran amb debats sectorials, com ara la relació comercial post covid-19, la digitalització o el 5G, i entrevistes amb professionals i panells d’experts. A més, els participants podran accedir a una àmplia agenda de contactes, programar reunions i aconseguir contactes digitals de “qualsevol lloc del món”. Des del Consorci preveuen que s’hi inscriguin entre 7.000 i 10.000 persones per “streaming” i que unes 700 ho facin en els actes presencials.

El SIL, sense edició el 2020

El SIL, el saló de la logística líder al sud d’Europa, s’havia de celebrar al juny però, amb l’arribada de la pandèmia del coronavirus, el Consorci de la Zona Franca ja va decidir ajornar l’edició al setembre. En el context actual, el Consorci considera impossible celebrar una fira que el 2019 va comptar amb més de 700 empreses provinents d’una quarantena de països de tot el món. També es pot acabar ajornant el Barcelona Meeting Point. El saló immobiliari s’havia de celebrar al novembre però des del Consorci s’han donat uns dies de marge per veure si finalment s’ajorna la que seria la seva 24a edició. Continua així el degoteig de fires cancel·lades per la crisi del coronavirus, que va començar amb la cancel·lació del Mobile World Congress el 12 de febrer.