Rentar-se les mans, desinfectar la llar i fer neteja general són activitats essencials aquests dies i, de fet, també podem aprofitar el confinament pel coronavirus per fer la nostra purga personal i sortir-ne reforçats. Triem nou cançons que enalteixen els beneficis de fer net de forma literal i metafòrica.

 

Cançons per fer neteja durant el confinament

1

‘So fresh, so clean’

Outkast. Stankonia, 2001

El duet d’Atlanta ens recorda com de bé ens sentim quan ens acabem de dutxar i estem frescos i nets. Malgrat les circumstàncies, dutxar-se i, fins i tot, vestir-se i arreglar-se, fa pujar l’autoestima i l’ànim.

2

‘Shower’

Becky G, 2014

Aprofiteu el moment de la dutxa per cantar com fa la californiana en aquest videoclip. Ja se sap que qui canta, els seus mals espanta.

3

‘Cleaning out my closet’

Eminem. The Eminem Show, 2002

Com fa el raper en aquesta cançó, una neteja en profunditat de l’armari pot servir per treure’n els esquelets, deixar enrere relacions tòxiques i començar de zero.

 

4

‘Productes de neteja’

La Bien Querida. El Pop D’Antònia Font: Versions Halògenes, 2011

La Bien Querida versiona aquesta cançó d’Antònia Font que ret homenatge als productes i electrodomèstics que serveixen per fer neteja.

5

‘Hands clean’

Alanis Morissette. Under Rug Swept, 2002

Tenir les mans netes és vital aquests dies, però aquí la canadenca vol alertar de la gent que es renta les mans, de forma metafòrica, evitant responsabilitats i recorda que netejar no és amagar la brutícia sota la catifa.

6

‘Clean up your own backyard’

Elvis Presley. The Trouble with Girls (and How to Get into It), 1969

Fart de personatges que es creuen superiors i critiquen la vida dels altres, el rei del rock els envia a netejar el seu propi pati i deixar que cadascú es preocupi dels seus assumptes.

 

7

‘Hot shower’

Chance the Rapper ft. MadeinTYO & DaBaby, 2019

El raper anima a fer exercici, guanyar músculs i prendre una bona dutxa calenta. Qui ha dit que no es pot sortir en forma del confinament?

8

‘The boy does nothing’

Alesha Dixon. The Alesha Show, 2008

Moment ideal per deixar clar que les tasques de la llar s’han de compartir i que s’ha acabat suportar homes que no sàpiguen fer res a casa i, a sobre, no sàpiguen ballar.

9

‘Clean’

Depeche Mode. Violator, 1990

Seguint el mantra del grup britànic, podem revisar els nostres prejudicis, purificar l’ànima i, de pas, també deixar enrere les addiccions.