La Unió Europea de Radiodifusió (EBU) va anunciar aquest dimarts que el festival d’Eurovisió 2020 es cancel·la a causa de la pandèmia del coronavirus a Europa. És la primera vegada en 64 anys que el concurs no se celebrarà. Les dues semifinals i la gran gala final estaven previstes per al mes de maig a Rotterdam, els Països Baixos, arran de la victòria del país el 2019 a Tel-Aviv (Israel) amb la cançó ‘Arcade’, interpretada per Duncan Laurence. Revisem algunes de les cançons més destacades dels 40 països que havien de participar a Eurovisió 2020.

Les 11 cançons favorites del festival d’Eurovisió 2020

1

‘Uno’

Little Big. Rússia

El grup rus partia com un dels grans favorits amb una posada en escena amb estètica ‘retro’ i una cançó cantada mig en anglès i mig en castellà, que ja porta més de 37 milions de reproduccions a YouTube.

2

‘Tears getting sober’

Victoria. Bulgària

Victoria Georgieva, amb només 22 anys, presentava una balada d’un estil que recorda molt al de Billie Eilish.

3

‘On fire’

The Roop. Lituània

El sisè lloc de LT United el 2006 és el millor resultat de Lituània en la competició. El trio The Roop volia superar-lo i, fins i tot, arribar al número 1 amb aquesta cançó de pop electrònic i autoafirmació.

4

‘Think about things’

Daði og Gagnamagnið. Islàndia

Islàndia, que ha estat segona en dues ocasions, presentava aquesta cançó d’aires funk del grup Daði og Gagnamagnið, que es caracteritza pel seu vestuari de color verd amb retrats pixelats dels seus membres.

5

‘Répondez-moi’

Gjon’s Tears. Suïssa

Suïssa havia escollit per primera vegada en 10 anys una cançó en francès. Aquest jove suís de 21 anys de pares migrants d’Albània i Kosovo interpretava una cançó sobre els orígens, la identitat i l’autoqüestionament.

6

‘Chains on you’

Athena Manoukian. Armènia

Per superar la quarta posició, millor classificació històrica del país, Armènia havia triat aquesta cançó d’estil urbà, molt en sintonia amb els corrents musicals contemporanis.

7

‘Solovey’

Go_A. Ucraïna

La banda Go_A crea una reinterpretació moderna del folklore ucraïnès, empaquetat en so electrònic. És la primera vegada en la història del Festival d’Eurovisió que es presentava una cançó completament en llengua ucraïnesa.

8

‘Move’

The Mamas. Suècia

The Mamas són Ash Haynes, Loulou Lamotte i Dinah Yonas Manna, que ja van quedar en cinquena posició l’any passat a Tel-Aviv acompanyant com a coristes a John Lundvik.

9

‘Cleopatra’

Efendi. Azerbaidjan

Després de quatre intents de representar l’Azerbaidjan al Festival d’Eurovisió, Efendi havia aconseguit el seu objectiu al cinquè intent amb una cançó que inclou tres instruments tradicionals del país: un ud, un balaban i un tar.

10

‘Fai rumore’

Diodato. Itàlia

La cançó ‘Fai rumore’ va guanyar, al febrer, el 70è festival de la cançó de Sanremo i havia d’intentar aconseguir també el número 1 a Eurovisió. Malgrat no poder participar, amb aquesta cançó Diodato ha aconseguit per primera vegada el disc de platí al seu país.


11

‘Don’t break me’

Montaigne. Austràlia

Austràlia va ser convidada a participar al Festival d’Eurovisió el 2015 per primera vegada per commemorar el 60è Festival d’Eurovisió. Enguany presentava aquesta cançó de la cantant art pop Montaigne.