gegants

Aquests dies, centres cívics i cases de la festa estan tancats i la major part de la població confinada a casa per la quarantena del coronavirus. També ho estan els gegants, dracs, cavallets, àguila, lleó i la resta del bestiari, però això no vol dir que no puguem gaudir de la cultura popular des del menjador amb només amb un clic. Us deixem un recull d’exposicions en línia per conèixer la cultura popular de la nostra ciutat.

La cultura popular barcelonina a 360º

Des de La Casa dels Entremesos a l’exposició del seguici popular durant la Mercè al Palau de la Virreina, la tecnologia 360º ens ofereix la possibilitat de gaudir de la cultura popular de la nostra ciutat des de casa.

Museu Etnològic i de Cultures del Món

El Museu Etnològic i de Cultures del Món ha mostrat el calendari festiu popular a partir d’exposicions que ara podem veure en línia i així recordar els calendaris dels pagesos, les festes popular a Barcelona o la història del carnaval a la ciutat.

Qüestionaris de cultura popular en línia

Les festes barcelonines són plenes de detalls i actes que ens ajuden a gaudir de la festa, però els coneixem tots? Us deixem 10 qüestionaris per descobrir el vostre coneixement sobre les festes i tradicions de Barcelona.

Receptes de menjar tradicional

Tens clars els ingredients per fer bunyols? Has fet mai neules? Amb aquest receptari tradicional, la festa pot arribar a casa teva de la manera més dolça possible: amb les menges tradicionals. Dels bunyols de Quaresma a la coca de Sant Joan, passant per l’escudella, la mona o els panellets!