embarassada

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit aquest dijous que totes les dones embarassades que necessitin ser ingressades pel coronavirus seran ateses a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Concentrar esforços

Salut treballa perquè els professionals sanitaris unifiquin els criteris i actuacions clíniques per tal de fer front a la pandèmia pel coronavirus SARS-CoV-2. Aquest és el motiu de concentrar les dones gestants que tinguin la covid-19 en un mateix centre. L’objectiu d’aquesta mesura és garantir una resposta ràpida en el supòsit que hi hagués complicacions o, en els pitjors dels casos, la necessitat d’un trasllat a l’UCI, així com evitar trasllats urgents i la propagació del virus.

Gestants sanes

En el cas de les dones embarassades sanes seguiran l’acompanyament als seus centres de referència. Tot i això, l’atenció primària ja ha començat a reprogramar les visites per evitar que es desplacin a aquests centres. Només es realitzaran aquelles proves que siguin completament necessàries.

Atenció pediàtrica compartida amb Sant Joan de Déu

Pel que fa a l’atenció pediàtrica, Salut ha informat que, a part del Vall d’Hebron, l’altre centre de referència serà l’Hospital Sant Joan de Déu. L’objectiu és similar a l’anterior: concentrar esforços en un mateix espai per donar una millor cobertura sanitària i evitar la propagació de la patologia.