El territori català es divideix en set regions sanitàries delimitades a partir de factors geogràfics, socioeconòmics i demogràfics i cadascuna disposa d’hospitals i centres d’atenció primària (CAP). La conselleria de Salut proporciona la informació sobre la incidència del coronavirus a cadascuna d’aquests regions.

La regió sanitària de Barcelona, la que té més pacients greus a les UCI

L’àrea de Barcelona és la més gran (l’Alt Penedès, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental i, a Barcelona, els districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sarrià – Sant Gervasi) i és la que té més pacients greus ingressats a les UCI, amb 828 persones, seguida de Girona amb, 58 malalts. N’hi ha 56 a la Catalunya central, a Tarragona n’hi ha 38, a Lleida-Pirineus, 33 i a les Terres de l’Ebre, un total de vuit.

 

Pel que fa al nombre de morts, l’àrea de Barcelona és la que concentra més víctimes, amb 535 persones. La segueix la Catalunya central, que en suma 71 (amb 43 persones mortes a la Conca d’Òdena). 37 persones han mort a l’àrea de Girona; 20, a Lleida; vuit, a Tarragona, i una, a les Terres de l’Ebre.