Ada Colau
(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que a l’Estat no li han de caure els anells per demanar ajuda, i ha suggerit que, a banda de fer compres de material de protecció, el Govern espanyol hauria de demanar ajuda a països com la Xina o Corea, on han tingut “èxit per derrotar la pandèmia”. En una entrevista a Ràdio 4, ha concretat que s’ha de demanar l’arribada de professionals sanitaris. “S’hi estan deixant la pell, porten molts dies amb esgotament i queden molts dies al davant. Hem de cuidar els qui ens cuiden”, ha argumentat. A més, ha afegit que, quan passi el pic a Espanya, els professionals sanitaris de l’estat podran ajudar altres països.

Colau també ha subratllat que els professionals sanitaris d’aquests països poden aportar l’experiència que han viscut amb la covid-19 i, per tant, aportar eficàcia. L’alcaldessa assegura que les administracions s’estan preparant per al pitjor escenari i que fa molts dies que treballen per anticipar-se al pic de la malaltia.

Pel que fa a la polèmica sobre la compra centralitzada de material de protecció, l’alcaldessa ha considerat que en un context d’emergència el “més intel·ligent” és que tothom pugui comprar. I ha destacat que, malgrat el paper del Govern espanyol en aquesta qüestió, les comunitats autònomes continuen comprant.