Els manters de Barcelona, agrupats en el Sindicat Popular de Venedors Ambulants, han començat a cosir mascaretes i bates per a personal sanitari. Les màquines de cosir que feien servir per confeccionar la roba de la marca Top Manta ara s’utilitzen per produir material sanitari durant la crisi del coronavirus.

Han convertit la botiga que tenen al Raval en un taller de confecció, on han engegat la producció d’un miler de mascaretes. Hi treballen amb les mesures de prevenció necessàries, mantenint la distància entre els treballadors.

Les mascaretes són per a famílies vulnerables, especialment les dels mateixos manters, un col·lectiu que està patint especialment la crisi perquè han vist aturats del tot els seus ingressos. Les bates són un encàrrec de l’ajuntament de Sentmenat, que les entrega a l’hospital de Granollers per a ús del personal sanitari. La tela de les mascaretes prové d’una donació d’una empresa de Rubí.

Banc d’aliments solidari

En paral·lel a la iniciativa de les mascaretes i bates, el sindicat de manters ha creat un banc d’aliments solidari, que de moment ja ha permès repartir menjar a més de 150 famílies. Els ofereixen llet, oli i altres productes de primera necessitat.

banc aliments solidari manters

El sindicat ha obert un compte corrent en què es poden fer donatius i una adreça de correu electrònic per a qui hi vulgui col·laborar: bancodealimentosmantero@manteros.org.