llums de Nadal passeig de Sant Joan

El passeig de Sant Joan s’il·luminarà per primera vegada aquesta campanya de Nadal. L’estudi barceloní Brosmind és l’encarregat del disseny de l’enllumenat. Juan Mingarro, responsable de l’estudi, explica que van buscar inspiració en el barri i en el passeig abans de presentar la proposta. Assegura que s’han inspirat en personatges manga per la quantitat de botigues de còmic que es concentren en aquest passeig i la població asiàtica que viu en els entorns. “Hem fet personatges inspirats en l’estil “kwaii” i en els còmics japonesos”, ha explicat.

Els llums representen conceptes nadalencs

Per exemple, els llums que s’instal·laran a la calçada dels vehicles emulen vinyetes amb personatges que busquen la interacció amb la gent i que transmeten conceptes nadalencs, com el retrobament familiar, l’amor i el valor de compartir.

Pel que fa als llums que aniran a la vorera, són una espècie d’icones en forma de núvol i molt acolorides que es col·locaran de manera que els veïns els puguin veure bé des dels balcons.

La Comissió de Govern ha aprovat el contracte de l’enllumenat nadalenc de Barcelona amb un pressupost global de 2.007.980 euros. En aquest concurs es licita, en vuit lots, la contractació dels serveis de producció, lloguer, transport, instal·lació, manteniment i desmuntatge dels llums de Nadal per a les festes del 2023. A banda del passeig de Sant Joan, el paquet inclou vies afectades de llarga durada, la plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel, la Rambla i els mercats municipals, entre d’altres.

Alhora, ja es poden demanar les subvencions dels llums de Nadal destinades a les associacions de comerciants. Les ajudes cobreixen fins a un 75 % del cost i es poden demanar fins al 21 de juny.