Nadal a Barcelona és sinònim d’aglomeracions i de trànsit intens, especialment a les zones més cèntriques i comercials de la ciutat. Per això, l’Ajuntament preveu restringir l’accés en cotxe a determinades zones en cas de col·lapse i quan els pàrquings estiguin plens. Segons ha confirmat aquest dilluns el director de serveis de mobilitat, Adrià Gomila, “no és una cosa nova i està planificada”. Afirma que és un “dispositiu preparat”. “Pot ser que vagis en cotxe cap al centre i et trobis que en algun punt la Guàrdia Urbana no et deixi accedir”, ha explicat. Gomila també ha especificat que durant aquests dies de tanta afluència hi ha patrulles de la Guàrdia Urbana “en llocs estratègics preparats per impedir que els vehicles accedeixin al centre si és necessari”.

L’intendent major de la Policia Local, Pedro Velázquez, ha aclarit que els agents “reben les ocupacions dels pàrquings” i que, per tant, es fàcil poder valorar si la mesura és necessària. L’Ajuntament, en tot cas, demana que sempre que es pugui s’eviti el vehicle privat i que els desplaçaments es facin a peu o en transport públic. Albert Batlle ha recordat que “nou de les 10 àrees més congestionades d’Europa són a Barcelona”. Sobre la possibilitat de restringir l’accés de camions al centre per l’alerta terrorista, Batlle ha dit que de moment “no està previst”.

Campanya de control als patinets elèctrics

Paral·lelament, la Guàrdia Urbana també posarà el focus en el control dels patinets elèctrics per detectar possibles conductes incíviques. La campanya ha començat aquest dilluns, 4 de desembre, i s’allargarà durant tot el pont, fins al 10 de desembre. Els responsables de la policia barcelonina han informat que des de principis d’any, 700 vehicles de mobilitat personal s’han vist implicats en sinistres de trànsit a Barcelona.

Què vols saber del Nadal 2023?