Els carrers de la ciutat s’han engalanat aquest dijous a la tarda amb l’encesa dels llums de Nadal 2023 al passeig de Gràcia de Barcelona. 15.000 persones s’han aplegat, segons la Guàrdia Urbana, a l’acte que ha donat el tret de sortida al Nadal 2023 a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer de Casp. L’encesa ha tornat al centre de la ciutat després de molts anys celebrant-se als barris, i s’ha fet en aquest punt per commemorar els 200 anys d’aquesta famosa artèria barcelonina.

Un cop finalitzat, han començat a brillar els 104 quilòmetres de la ciutat que s’han decorat per celebrar les festes.

Llums de Nadal al passeig de Gràcia: homenatge a l’astrònoma Català

Com ja és tradicional, l’encesa dels llums de Nadal 2023 s’ha acompanyat a d’un espectacle de gran format. Per donar la benvinguda a les festes, enguany s’ha programat ‘Astronòmica’, un conte visual amb circ, música, dansa i llum de la companyia Obskené, amb la col·laboració de Big Band Mambo Jambo i Swing Cats. El plat fort ha estat l’actació d’una funàmbula, però també hi ha hagut bicicleta acrobàtica, una roda de circ i 40 ballarins, entre d’altres.

Una funàmbula ha creuat un tram del passeig de Gràcia

Homenatge a l’astrònoma Assumpció Català

L’espectacle és un homenatge a l’astrònoma Assumpció Català. La protagonista, la Sunsi, és una nena que viu en una ciutat ennuvolada i tapada, on els habitants no miren mai el cel. Cansada d’anar amb el cap cot, obre la finestra i, en lloc de mirar el carrer, aixeca la vista. “Vull veure el cel clar, vull un cel serè”, diu la Sunsi. Tot seguit, la nena agafa la bici i marxa de la ciutat. El cel s’aclareix, i queda encisada per una dansa d’astres damunt del seu cap.

Què vols saber del Nadal 2023?