chicle anticovid

Una empresa de Barcelona assegura haver aconseguit crear un producte que han batejat com a “xiclet anticovid“. Es tracta d’un xiclet que, diuen els seus impulsors, pot ajudar a prevenir la covid i altres virus com el de la grip. És una idea de l’agència de comunicació barcelonina Ideas Agitadas, sota la direcció científica del doctor en immunologia molecular de la Universitat de Cambridge Marcos Isamat.

L’equip explica que ha treballat durant 18 mesos per poder tirar endavant el projecte. Diuen que les proves que s’han fet a laboratoris espanyols, alemanys i britànics han certificat la capacitat d’inactivar el virus, alhora que no té cap efecte secundari per als humans.

Com funciona el xiclet anticovid?

El xiclet anticovid funciona com un xiclet convencional, és a dir, es menja sense empassar-se’l. L’objectiu d’aquest producte nou és afegir a la saliva alguns elements que actuen de protectors. Es tracta d’una barreja de tres àcids que aconsegueixen rebaixar el pH i destrueixen els lípids que envolten virus com el de la covid. Mentre es mastega el xiclet, es van alliberant els àcids que es barregen amb la saliva, i s’aconsegueix així aquest factor protector per evitar el contagi.

José Antonio González, director d’Ideas Agitadas, explica en declaracions a betevé que el xiclet anticovid evita que el virus niï dins de la boca, la qual “és un territori hostil al virus”. En el cas que una persona ja hagi contret el virus, els impulsors del Chewing Mask expliquen que entre que les partícules víriques s’instal·len a la boca i comencen a replicar passen unes hores, i que mastegar xiclet en aquest temps “pot destruir el virus“. Per altra banda, un positiu confirmat “és menys contagiós” si menja el xiclet.

Quan es començarà a vendre el Chewing Mask?

En principi, segons informen els seus impulsors, la comercialització començarà aquest mes de febrer amb el nom de Chewing Mask. La venda s’iniciarà a les illes Canàries i, d’acord amb les previsions dels impulsors, el producte podria arribar a Catalunya i la resta d’Espanya al març, sempre que trobin un distribuïdor “solvent i poderós”.

Quin preu tindrà i on es podrà comprar el xiclet contra la covid?

El preu del xiclet anticovid barceloní serà d’uns dos euros per cada paquet de 10 unitats. Per tant, cada xiclet costarà 20 cèntims i pesarà uns quatre grams. Està previst poder-lo trobar a supermercats, quioscos i comerços petits. Ara per ara, no està pensat vendre’l en farmàcies.

Quins sabors té el xiclet anticovid?

Els primers xiclets anticovid tindran sabor a menta, amb un record a cítric. Ara bé, els impulsors ja treballen per aconseguir dos sabors més: maduixa i llimona.

El xiclet per evitar la covid substitueix la mascareta?

En cap cas el xiclet anticovid o Chewing Mask substitueix la mascareta, l’element de protecció més important per prevenir contagis del coronavirus. “No pretén substituir mascaretes ni és un medicament: és una barrera més contra el virus”, apunten els impulsors d’aquest producte.

De fet, José Antonio González compara la funció del xiclet contra la covid amb el gel hidroalcohòlic. “Si has tocat una barana que abans ha tocat un infectat i et poses gel, mates el virus. Això funciona exactament igual”, opina.