No pretén substituir la mascareta i tampoc no és un medicament, sinó que és “una barrera més” per lluitar contra el coronavirus. Així defineixen els creadors del xiclet contra la covid, aquest nou producte ideat per reduir el risc de contagi. El Chewing Mask encara no és al mercat de Catalunya, però preveu estar-ho en uns dos mesos. “Si mastegues el xiclet, el virus no pot niar a la teva boca, ja que és un territori hostil a la covid”, explica José Antonio González, director d’Ideas Agitadas, l’empresa creadora.

El xiclet que vol evitar la covid funciona, diu González, similar a un gel hidroalcohòlic. Si una persona toca una superfície contaminada amb el virus i es posa gel, aquest producte mata el virus. Amb el xiclet anticovid passa quelcom similar, apunten el creador: si una persona contrau el virus, entre que s’instal·la a la boca i comença a replicar passen unes hores i, en aquest temps, mastegar el xiclet pot alliberar àcids i “agredir i destruir” les partícules víriques.

22 mesos de creació i tests per tenir el xiclet

En declaracions a betevé, José Antonio González explica que el producte s’ha treballat i testat durant gairebé 22 mesos, és a dir, el camí va començar tan bon punt va esclatar la pandèmia de la covid. Algunes de les proves a les quals ha estat sotmès el producte fan referència al nivell d’àcids a la boca o a l’erosió dental.

Ara per ara, els plans de l’empresa són “ambiciosos”: començaran a distribuir el xiclet anticovid a les illes Canàries perquè allà han trobat un grup d’empresaris que han comprat els primers contenidors, però l’objectiu és distribuir el producte a Catalunya i la resta d’Espanya en uns dos mesos, amb la mirada posada també a Europa. Per això, però, expliquen que calen “distribuïdors interessats, solvents i poderosos”.