Voluntaris d’Open Arms i la Creu Rojafaran les proves PCR
en els cribratges massius a les escoles i instituts. Han començat a treballar-hi aquest mes d’octubre i s’hi implicaran encara més, gràcies al conveni signat amb el govern.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que amb aquesta col·laboració amb les entitats es podran fer més cribratges i alhora que aquest augment de la capacitat diagnòstica tindrà “el mínim impacte sobre l’atenció primària, que ja té un volum ingent i creixent de feina.”
Experiència prèvia
La Generalitat confia en aquestes entitats que ja van participar en l’assistència a la gent gran a les residències i fent proves en la primera fase de la pandèmia. En els cribratges a escoles, el govern s’encarregarà de la formació i coordinació sanitària, així com de les despeses, mentre que les entitats aportaran voluntaris, vehicles i els materials.
Òscar Camps, president de Proactiva Open Arms ha explicat que ja han fet 13.000 tests massius en 22 dies a escoles del àrea metropolitana de Barcelona amb 19 voluntaris i voluntàries en nombrosos equips mòbils.
Josep Quitet, president de Creu Roja ha afegit que hi ha 20 equips de l’entitat treballant en el territori i que “en tres setmanes s’han fet cribratges en més de 300 escoles i 26.000 proves.
Escoles obertes en pandèmia
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, també ha explicat que aquesta decisió de fer cribratges massius es va prendre amb Salut quan es va apostar per “mantenir les escoles obertes i segures”. En aquest sentit, ha destacat que “les escoles han de ser segures sempre, tan davant de la violència masclista, l’assetjament o la injustícia, i com ara davant la pandèmia”.
El primer cribratge massiu escolar que es va fer a Barcelona va ser a l’Escola Barrufet, on es van tancar dos grups preventivament. Posteriorment s’han fet també cribratges a l’Escola Amor de Dios i a l’Institut Escola Trinitat Vella, així com a l’Escola Pia de Sant Antoni, al Raval.