L’ONG Open Arms ajudarà el Departament de Salut per fer un “pla de xoc” a les 290 residències de gent gran de Catalunya on hi ha algun cas de coronavirus. En total hi ha gairebé 3.000 casos de covid-19 a les residències catalanes. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat que estan treballant amb l’ONG per tal que els seus voluntaris puguin fer tests a les residències de gent gran perquè “calen mans i ells han estat formats”.

El fundador d’Open Arms, Oscar Camps, ha explicat que els voluntaris podran visitar totes les residències afectades en set dies. L’ONG disposa de 30 equips formats per 60 persones i 30 vehicles per ajudar Salut. Són uns cotxes que han estat cedits per SocialMedics, una plataforma per deixar el cotxe particular al personal sanitari durant la crisi del coronavirus.

Una desena de voluntaris a Barcelona

10 voluntaris d’Open Arms col·laboren en el trasllat de gent gran de residències de Barcelona gràcies a un acord de col·laboració de l’entitat amb l’Ajuntament de Barcelona. L’ONG ampliarà la seva ajuda durant els pròxims dies, en el marc de la crisi sanitària causada pel coronavirus.