L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha confirmat que el cos ja s’està preparant davant l’eventual aplicació d’un toc de queda. El cap de la Urbana ha explicat que estan estudiant “totes les iniciatives que s’estan plantejant a altres ciutats d’Espanya i del món” per elaborar “un pla de contingència” que permeti adaptar-se a les decisions sanitàries que s’apliquin.

Velázquez ha assegurat que “mantenim contactes amb Madrid i altres ciutats europees” i que “estem valorant totes les possibilitats a nivell tecnicopolicial”. El pla estratègic valora, entre d’altres qüestions, els mecanismes i recursos que hauria de posar en marxa la policia barcelonina en cas que s’activés un toc de queda. “Estem treballant en aquesta línia i en altres possibilitats”.

La GUB, capaç d’atendre “qualsevol disposició”

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha sentenciat que “estem en disposició d’atendre qualsevol disposició que decreti l’autoritat sanitària, amb eficàcia”. Batlle, a més, ha demanat responsabilitat als barcelonins de cara al cap de setmana i a Tots Sants, davant de la “corba ascendent” de contagis de coronavirus.