El sector de l’hostaleria s’ha tornat a mobilitzar contra del tancament de bars i restaurants. La Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, de la qual formen part 43 gremis de restauració d’arreu del territori, ha convocat una concentració aquest divendres al migdia a la plaça de Sant Jaume.

Consideren que el tancament estigmatitza i culpabilitza de l’increment dels contagis de covid-19 a un únic sector que, a més, diuen, no ha estat focus de nous brots. També titllen de “ridículs” els ajuts que va anunciar la Generalitat de Catalunya per compensar el tancament. En una altra mobilització, aquest dimecres passat, restauradors i empresaris de l’oci nocturn de Barcelona ja van explicar que amb els 40 milions anunciats per la Generalitat, no en tenen ni per començar.

El gerent de la federació, Daniel Brase, ha explicat a betevé que aquests ajuts suposen 1.500 euros per establiment, una xifra que considera massa baixa per pagar totes les despeses derivades de l’obligació d’abaixar la persiana. Per això, ha afegit Brase, reclamen que se’ls permeti tornar a obrir i, encara amb més motiu, si s’acaba decretant el toc de queda a Catalunya.