Les sales de concerts són uns dels sectors més perjudicats per la crisi del coronavirus. En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, Joan Mas, responsable de la promotora Mas i Mas i propietari del Jamboree ha afirmat que actualment estan en mans dels bancs, ja que “ells han de decidir si em donen un crèdit i continuo o haig de tancar tots els locals al mes de gener”. Això inclouria el Jamboree, però també el tablao flamenc Los Tarantos i la discoteca Moog. En una mateixa línia s’ha mostrat el responsable de Luz de Gas, Fede Sardá, “si no em donen un segon crèdit hauré de tancar abans de finals d’any i anar a concurs de creditors”.

Un toc de queda els beneficiaria?

Sobre la possibilitat de decretar un toc de queda, els dos responsables coincideixen que “o es fa bé o no es fa”. Mas creu que es vol imposar un cobrefoc perquè les administracions “no són capaces de controlar les festes il·legals. En el cas que el govern permetés l’obertura de les sales de concert, el responsable del Jamboree afirma que hi perdria diners, ja que “ens deixen obrir amb el 50 % de l’aforament, però conservant tot el personal, un fet que no s’entén”. El propietari de Luz de Gas també admet que no els surt a compte obrir fins a la una de la matinada “si tanco hi perdo, però si obrís hi perdria quatre vegades més”.

Expedient sancionador a la sala Moog

Joan Mas també és responsable de les sales Los Tarantos i Moog. En aquest últim espai hi va fer obres i el paleta “va desconnectar el micro que controla si els locals obrim o no”. L’Ajuntament se’n va adonar i ha decidit aplicar un expedient sancionador a la sala. Mas afirma que té un comptador “on podrà demostrar que no hi havia ningú a la sala fent una festa”. Un fet que s’agreuja perquè no reben cap tipus d’ajut de les administracions. “No comprenem perquè bars i restaurants han rebut ajudes quan han tancat i el sector de l’oci nocturn no ha rebut cap mena de suport econòmic.