És el primer dia de l’anomenada fase 0,5 a Barcelona, el rellotge marca les 9.21 h del matí i el passeig marítim de la Barceloneta s’ha convertit en un gimnàs a l’aire lliure, amb persones fent exercici o prenent el sol i en molts casos sense mantenir les distàncies de seguretat. Aquesta és la imatge que mostra un vídeo difós aquest dilluns pel periodista Raul Gallego, veí del barri, en què es pot veure com desenes de ciutadans s’han acostat a la platja per fer exercici, ja sigui corrent, anant amb bicicleta o amb patí o fins i tot aprofitant els espais amb gespa per fer-hi flexions, abdominals o inclús per gaudir del sol de primera hora del matí.

betevé ha contactat amb Gallego, que confirma que les imatges les ha gravat ell mateix aquest dilluns i que ha pogut constatar que la gent no respectava les distàncies de seguretat requerides per evitar contagis del coronavirus durant la desescalada. En el cas de l’esport, l’espai que cal deixar entre ciutadà i ciutadà ha de ser encara més gran que en el passeig. A més, ha explicat que la Guàrdia Urbana no hi ha actuat en cap moment.

El vídeo s’ha compartit massivament a les xarxes socials i ja superat el milió de visualitzacions.

“La gent se n’adona que han tingut dèficit de moviment”

El catedràtic dels estudis de Ciències de la Salut de la UOC, Xavier Medina, veu “lògic” que els ciutadans surtin a fer esport i ho facin a la vora del mar. Medina considera que amb l’arribada del bon temps “és més agradable sortir al carrer tenint en compte que hem estat tancats força temps”. De fet, el catedràtic de la UOC afirma que la Barceloneta és un “espai privilegiat per fer esport” perquè és “molt agradable” i hi ha “un passeig marítim adequat per córrer i zones construïdes amb mentalitat esportiva”.

“Una de les millors excuses per sortir és posar-se en forma”, afirma Xavier Medina. Aquest motiu, juntament al fet que els gimnasos encara estan tancats, provoquen que “hi ha més gent al carrer fent esport que abans”, sentencia el catedràtic de la UOC.