Missa catedral de Barcelona

La Catedral de Barcelona ha celebrat aquest dilluns a les nou del matí la seva primera missa amb feligresos després de dos mesos de confinament pel coronavirus. L’eucaristia ha congregat una desena de persones i s’ha pogut dur a terme després de l’entrada de la ciutat i la seva àrea metropolitana en la fase 0,5 de desescalada. De fet, l’Arquebisbat de Barcelona ja va anunciar la tornada de les misses públiques a partir del 18 de maig.

El canonge de la Catedral, Santiago Bueno, ha explicat que durant aquest temps “un grup reduït ha anat celebrant missa cada dia però a porta tancada”. Respecte a les mesures de seguretat i higiene que han de prendre durant les misses, Bueno ha dit que les aniran recordant però s’ha mostrat convençut que “la gent ho aprendrà ràpidament”, igual que han après “com anar a comprar al supermercat”. Els feligresos que han assistit a aquesta primera missa ho han fet amb mascareta, s’han rentat les mans amb gel desinfectant i s’han situat als bancs respectant les indicacions. La comunió s’ha donat a través de les mans i no s’ha fet el gest de la pau.

Confessor durant la primera missa a la Catedral de Barcelona després de 2 mesos pel coronavirus

Bueno espera que a poc a poc es vagi “reprenent el ritme normal” d’assistència a la Catedral, quan els fidels que hi van abans d’anar a treballar tornin a la feina i la gent gran vagi perdent la por. També ha destacat que durant aquests dos mesos han mantingut el contacte amb els fidels a través d’internet i les xarxes socials.