Barcelona Fase 1
Foto:Xavi Calvo

Finalment arriba la fase 1 a Barcelona, l’últim pas de l’arrencada de la desescalada a Catalunya. Barcelona i l’àrea metropolitana entrarà a la fase 1 dilluns, 25 de maig. El desconfinament a Catalunya es fa per regions sanitàries a proposta de la Generalitat, que també ha decidit aïllar la ciutat de Barcelona en una sola regió sanitària i crear la regió sanitària d’àmbit metropolità nord i la regió sanitària d’àmbit metropolità sud, que inclouen municipis de l’àrea metropolitana. Consulta aquí a quina regió sanitària pertany el teu municipi.

La fase 1 ha arribat a Barcelona després de passar per la fase 0,5 i després que ho hagi proposat la Generalitat i hagi estat aprovat pel ministeri. El govern català va categoritzar en un inici la regió sanitària de Barcelona ciutat en un nivell de risc moderat-alt, l’única àrea que es trobava classificada en aquest grau. Posteriorment, es va situar en una zona de risc moderat i ara els indicadors sanitaris en mostren una millora.

L’Ajuntament i la Generalitat han posat en marxa una oficina conjunta de coordinació entre totes dues administracions per valorar els indicadors de la pandèmia a la ciutat, traçar possibles escenaris i decidir quan es donen les condicions per passar d’una fase a una altra.

Regions sanitàries a la fase 1 i fase 2

Les regions sanitàries de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i Aran passaran a la fase 2 a partir del 25 de maig (estaven en fase 1 des del dia 11 de maig)El 18 de maig es van incorporar a la fase 1 les regions de la Catalunya central, Lleida, Girona, l’Alt Penedès i el Garraf, que continuen així. A partir del 25 de maig passaran a fase 1 totes les regions sanitàries restants de Catalunya.

Quina és l’última hora del coronavirus a Barcelona?

Des que va començar la pandèmia, seguim minut a minut com està afectant el virus a la ciutat. Pots seguir en directe totes les compareixences del Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona amb les darreres mesures anunciades per a la desescalada i les diferents fases, així com l’última hora del coronavirus a Barcelona i Catalunya amb totes les dades actualitzades.