El Grup Municipal d’ERC a Barcelona creu que la transformació tàctica que s’ha fet a la via Laietana per ampliar voreres és insuficient. “La sensació és que hem guanyat poc espai”, ha criticat el portaveu Jordi Coronas, que considera que el govern municipal ha perdut l’oportunitat de plantejar “un canvi de model” a la via Laietana. “Amb tota aquesta provisionalitat sembla que posin les coses amb calçador”, ha dit.

En la transformació de la via Laietana per adaptar-la a la desescalada, s’ha eliminat un carril de circulació (ara n’hi ha dos per sentit, un reservat per a bus i taxi) i s’han ampliat les voreres amb pintura. Coronas ha alertat que el carril bus és estret i que passa molt a prop del nou espai destinat als vianants. El portaveu d’ERC ha recordat que ja hi havia una proposta de reforma i creu que el plantejament actual “hauria de ser més ambiciós”.

Urgeix un acord per a les terrasses

En una roda de premsa telemàtica, el portaveu d’ERC ha demanat al govern municipal que es posi d’acord amb el Gremi de Restauració per ampliar l’espai per a terrasses a bars i restaurants. “Van lents i no es posen d’acord amb el Gremi”, ha revelat Coronas, que ha dit que la qüestió s’hauria de resoldre aviat per facilitar l’adaptació dels locals a les condicions de la fase 1 de desescalada.

En les comissions de plenari d’aquesta setmana, ERC reclamarà que s’elabori un pla per desplegar el teletreball a l’Ajuntament de Barcelona amb mesures com ara la reducció remunerada de fins al 50 % de la jornada a treballadors municipals amb fills menors de 16 anys o persones dependents a càrrec.