Els veïns de la Marina de Port, a Sants Montjuïc, comencen a estar cansats dels robatoris al barri. Els atribueixen a un grup de persones que han ocupat un pis al carrer de la Mare de Déu del Port. Segons els veïns, aquest grup organitzat es dedica a robar als comerços del barri i genera problemes de convivència.

Un barri en guàrdia

Per denunciar la situació, una vuitantena de veïns han organitzat aquest divendres una concentració de protesta davant del pis ocupat. Els concentrats expliquen que els ocupants, quatre homes i tres dones, es van instal·lar al pis a principis de la pandèmia del coronavirus utilitzant una escala i esbotzant-ne una de les finestres. Asseguren que, des de llavors, han tingut actituds agressives i que es dediquen a fer furts al barri i, especialment, al centre comercial Gran Via 2, que es troba a menys de dos quilòmetres de distància.

lladres

Segons alguns d’aquests veïns, els Mossos haurien enxampat els lladres amb objectes robats uns quants cops. Tot i això, a la policia catalana no els consta cap denúncia dels veïns ni tampoc que s’hagi fet cap detenció relacionada amb l’ocupació del pis.

Segona ocupació

No és la primera vegada que aquest pis del carrer de la Mare de Déu del Port s’ocupa. Segons alguns habitants de l’edifici, fa uns mesos s’hi va instal·lar una altra família. En aquell moment, però, la convivència va ser exemplar, segons el veïnat. Ara, la situació és ben diferent i segons ens explica un dels veïns la propietat ja està negociant amb les persones que ocupen el pis per aconseguir que puguin marxar.