La terrassa Mescladís del Pou ha reobert després de gairebé tres mesos d’inactivitat. En aquest espai, gestionat des del febrer passat pel Casal de Barri Pou de la Figuera i per la Fundació Mescladís, s’hi formen immigrants en tasques de restauració, com ara cambrers o ajudants de cuina. Aquesta terrassa és una peça clau per al finançament dels projectes de formació que fa la Fundació Mescladís, per la qual cosa la reobertura era esperada i necessària.

Mescladís compta amb el veïnat

Després de mesos d’inactivitat per l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, les portes de l’establiment van obrir fa uns dies i la resposta dels veïns ha estat satisfactòria. “Estem en un barri que té vida pròpia i que estima la tasca que fem des d’aquí, per això agraïm que ens tornin a venir a veure. Els necessitem per tirar endavant”, explica el director de Mescladís, Martín Habiague.

Reobertura per fases

La reobertura s’està fent per fases. De moment, dels 14 treballadors vuit estan actius i la resta en un ERTO. L’horari s’ha reduït durant la setmana. De dilluns a divendres d’una del migdia a nou del vespre i, els caps de setmana, de dos quarts d’onze del matí a nou del vespre.

A més d’aquestes mesures d’organització interna, Martín Habiague explica que han adaptat el funcionament per seguir la normativa sanitària. “Hem reduït el nombre de taules perquè hi hagi més espai entre si, fem la neteja de taules i espais les vegades que calguin per assegurar la higiene, tot el nostre equip porta mascaretes i tenim a disposició de qui vulgui gel hidroalcohòlic”.

Eliminació d’elements compartits

A Mescladís del Pou de moment s’han eliminat els elements compartits. No es pot accedir als lavabos públics ni tampoc a la carta de menús física, que ara està a disposició dels clients amb codi QR o bé a través d’una pissarra.