centre atenció primària CAP

Més de 5.000 treballadors estan cridats a la vaga del transport sanitari privat aquest divendres. Reclamen que no se’ls apliqui una retallada salarial en el moment actual de pandèmia per coronavirus, i un pla d’equiparació, tant de sou com de condicions laborals, amb els treballadors del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). També reclamen millores en les mesures seguretat sanitària dels treballadors, ja que consideren que falten EPI, protocols de desinfecció i de neteja. També reclamen que les baixes es cobreixin amb el 100 % del sou.

Aquest divendres també hi ha convocada una vaga a l’ensenyament per la gestió de la crisi del coronavirus a les escoles. 

Vaga a l’atenció primària

Paral·lelament, el 13 d’octubre el sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga de quatre dies —del 13 al 16 d’octubre— entre els facultatius de l’atenció primària de l’Institut Català de Salut. Demanen millores immediates en aquest servei per oferir un servei de qualitat. La convocatòria es dirigeix a 5.900 metges i arriba dues setmanes més tard que els MIR, els metges interns residents, hagin iniciat una vaga per reclamar millores salarials.