L’envelliment de la població a Montbau, el nivell socioeconòmic, el tipus d’habitatges o les condicions laborals dels veïns influeixen en com hi ha afectat el coronavirus. Segons les dades més recents de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Montbau és el barri amb una incidència acumulada més elevada des que es va detectar el primer positiu a la ciutat. En concret, s’hi han confirmat 5.104 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra és cinc cops més alta que la taxa de la Vila Olímpica del Poblenou, el barri a l’altra cara de la moneda. Té la incidència més baixa de la ciutat, amb 953 positius per cada 100.000 habitants.

Quatre dels 10 barris amb menys incidència són de Sarrià – Sant Gervasi

Després de la Vila Olímpica del Poblenou, la Clota i el Coll són el segon i el tercer barri amb una incidència de covid-19 més baixa des de l’inici de la pandèmia. Tot i això, cal tenir present que són dos territoris amb una densitat de població minsa en comparació amb la resta. Per exemple, a la Clota només hi ha set casos confirmats si ens fixen en les xifres absolutes. Al mapa, podeu veure aquesta dada si cliqueu sobre cada àrea.

A continuació, Pedralbes i el Putxet i el Farró figuren a la llista de barris amb menys covid-19. Tots dos tenen una taxa de 1.137 i 1.198 contagis per cada 100.000 habitants, respectivament. De fet, dels 10 barris amb una taxa més baixa, quatre són de Sarrià – Sant Gervasi: Pedralbes, el Putxet i el Farró, les Tres Torres i Sant Gervasi – Galvany.

El 48 % dels barris superen la taxa mitjana de Barcelona

A data 8 d’octubre, la incidència mitjana de covid-19 a Barcelona és de 2.075 casos per cada 100.000 habitants. Actualment hi ha 35 barris de 73 que superen aquest valor, és a dir, el 48 %. Sants-Montjuïc i Nou Barris són els districtes amb més barris que sobrepassen la mitjana.