(ACN) El secretari de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut “algun error” en la gestió de l’anunci de l’obertura de l’oci nocturn i retirada posterior, però ha insistit que “ara no és el millor moment”. Ho ha dit en una entrevista a TV3 on també ha assegurat que la seva intenció “sempre ha estat obrir” però que els indicadors no ho aconsellen i ha acabat imperant “el criteri de prudència” per “hivernar uns dies o setmanes la decisió”. Argimon ha reconegut no haver comunicat “del tot bé” perquè l’objectiu no era reobrir les discoteques, sinó recuperar part de l’activitat i, ha afirmat, que el que es fa és “congelar” la mesura. “Jo soc molt conscient que l’assignatura de l’oci nocturn la tenim pendent i l’haurem de redreçar tan bon punt podem”, ha dit.

El secretari ha explicat que si ara finalment es permetia l’obertura dels locals d’oci nocturn, “potser en 15 dies” havien de prendre la decisió del seu tancament. Ha assegurat que la decisió estava “madurada” però que faltaven serrells tècnics i que, fins que no es publica, no es pot considerar que s’havia pres del tot.

Argimon ha assegurat que la situació que està passant el sector de l’oci nocturn el “neguiteja” i que no s’ha retirat definitivament la mesura. Però ha explicat que després de donar-hi moltes voltes, es va acabar decidint “de comú acord” al Govern que era millor “hivernar uns dies o setmanes aquesta decisió” per poder prendre-la després en les millors condicions.

Sense data de reobertura perquè la pandèmia és “bastant imprevisible”

En aquest sentit, ha indicat que és complicat establir un calendari, ja que la pandèmia és “bastant imprevisible”, però sí ha apuntat que a curt termini les prediccions “no són bones”. Així, ha afirmat que les dades d’avui seran pitjors que les d’ahir i les de demà pitjor que les d’avui i continuaran així la propera setmana. En tot cas, ha dit que s’ha d’estar amatent a si evoluciona la pressió assistencial.

Davant d’aquest escenari, ha explicat que no tenen cap mesura especifica a curt termini, però que les tenen “totes” plantejades segons l’evolució. “Si les xifres van pitjor tots sabem quines són les mesures, de restricció de la mobilitat, però en aquests moments no estem en aquesta situació”, ha declarat. Ha afegit, però, que no volen “posar més gasolina a la màquina” i per això s’ha imposat el criteri de “prudència” en la reobertura dels locals d’oci nocturn.

No s’ha plantejat la dimissió de cap professional de Salut

Per últim, ha afirmat que Salut no es planteja l’ús dels tests ràpids “com a passaports” per poder accedir a esdeveniments o, per exemple, als locals d’oci nocturn. Argimon ha afirmat també que no s’ha plantejat la dimissió de ningú al Departament de Salut pel canvi de criteri. Aquest dijous la FECASARM ha demanat la dimissió d’algun responsable sobre la decisió de fer marxa enrere a l’obertura i ha apuntat a la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha reconegut que “potser no havíem explicat prou bé”.