Vaga de fam per reclamar la reobertura dels gimnasos. Els clubs de la ciutat continuen protestant per les restriccions per frenar els brots de coronavirus decretades tot just fa una setmana per la Generalitat. Aquest divendres dos representants d’instal·lacions esportives han iniciat una vaga de fam i tenen intenció de dormir a la plaça de Sant Jaume fins que els rebi algun alt càrrec de la Generalitat amb qui puguin tractar la qüestió.

Per donar-hi suport, una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí a la plaça. Representen sobretot gimnasos petits i mitjans de la ciutat. Asseguren que a les seves instal·lacions s’han fet “grans inversions” per mantenir les mesures higièniques necessàries, com desinfectar les sales amb freqüència o instal·lar plafons de separació i dispensadors de gel.

Foment se suma a la protesta

Foment del Treball també s’ha sumat a la protesta del conjunt de representants del sector esportiu i recrimina al govern “una decisió irresponsable que comportarà perjudicis irreversibles”. La patronal catalana considera que “s’ha optat per la via més fàcil” i que es tracta d’una mesura “arbitrària, desproporcionada i injusta”. Per aquest motiu, requereix respostes immediates per a aquest sector.

Demanen la dimissió d’Alba Vergés

Els afectats remarquen que no hi ha constància que cap dels contagis s’hagi produït en un gimnàs i alerten que la situació sentenciarà els clubs petits i mitjans. En fan responsable la consellera de Salut, Alba Vergés, de qui demanen la dimissió. El portaveu del grup d’afectats, Xavi Moya, ha advertit que les mobilitzacions continuaran: “Venim del món de l’esport, alguns boxegem o fem ‘kick-boxing’, som molt forts d’esperit i tenim molta determinació”.

D’aquesta manera, el sector fa un pas més per visibilitzar la seva protesta. Els gimnasos barcelonins ja es van manifestar a la plaça de Sant Jaume i van qualificar d’injustícia econòmica i social que se’ls obligui a tancar. De fet, la queixa ja està en mans de la justícia, després que diverses entitats esportives hagin presentat una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’Ajuntament, per la seva banda, també ha reivindicat que gimnasos, cinemes i teatres puguin obrir. Tot i que molts d’aquests equipaments ja han fet la sol·licitud al Procicat per poder tornar a l’activitat, les resolucions d’aquest òrgan s’estan fent esperar i, de fet, ja hi ha hagut crítiques per la lentitud.