Els gimnasos i altres centres esportius de Barcelona han sortit al carrer aquest dimarts contra la decisió del govern català de clausurar aquests establiments per frenar l’increment dels contagis per coronavirus. La protesta, que s’ha convocat a les 11 h a la plaça de Sant Jaume, vol denunciar la “injustícia” econòmica i social que suposa la mesura i defensar els drets d’aquests locals.

Centres de la ciutat com els dels Clubs DiR han animat els seus usuaris a sumar-se a la protesta. Afirmen que els seus gimnasos han adoptat totes les mesures demanades pel Procicat i per això no entenen que hagin de tancar ara. Consideren que la decisió de la Generalitat “perjudica greument un dels sectors més importants” de la nostra societat i hi afegeixen que “esport és salut”.

Des que es va anunciar la mesura, els gimnasos de la ciutat han fet sentir la seva veu i han rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que ha demanat a la Generalitat que puguin obrir si compleixen amb les mesures d’higiene i seguretat necessàries.

Suport des d’altres municipis de Catalunya

Tot i que la protesta es fa a Barcelona, centres esportius d’altres municipis de Catalunya han donat suport a les reivindicacions.