En les últimes setmanes hem vist com el nombre de casos nous per coronavirus confirmats amb una prova PCR han tornat a créixer a la ciutat. Prova d’això és que, segons l’últim balanç de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, dels 2.608 nous positius que s’han registrat a la ciutat al  juliol (de l’1 al 22), 1.982 s’han registrat en els últims 10 dies. És a dir, els positius confirmats entre els dies 13 i el 22 representen un 76 % del total de juliol.

Dos dies per sota del centenar de casos nous en els últims 10 dies

De fet, entre el 13 i el 22 de juliol, només hi ha hagut dos dies en què el balanç diari de positius nous hagi estat inferior al centenar, el 13 de juliol (79 casos) i el 18 de juliol (91 casos). En canvi, quatre d’aquests dies han tancat amb més de 200 casos nous. Destaquen notablement els 378 casos confirmats amb una prova PCR el 17 de juliol i els 325 positius del 21 de juliol. Cal tenir en compte que els registres dels dies més recents poden tenir correccions “a posteriori”.

Caldrà veure quin és el balanç final del mes de juliol. El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va advertir aquest dijous que ara venen “dies crítics”.