L’increment dels casos positius de coronavirus a Catalunya preocupa especialment a França. El país veí ha demanat als seus ciutadans que evitin viatjar a cap municipi català fins que no millori la situació de l’epidèmia. “La situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats”, ha dit el primer ministre francès, Jean Castex, des de l’aeroport de Roissy.

Castex ha admès “discussions” amb les autoritats catalanes i espanyoles perquè “el flux d’Espanya a França sigui el més limitat possible” i, així, evitar positius importats.

Argimon: “No estem en la situació de recomanar això”

El Departament de Salut no ha volgut entrar a valorar les declaracions de Castex, tot i que apunta que Catalunya no es troba en una situació epidemiològica tan dolenta per haver de recomanar als turistes que deixin de venir. “No estem en la situació de la primera onada”, ha insistit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Tot i que demana als catalans “limitar la mobilitat”, ha reconegut que qui ho vulgui pot desplaçar-se per ara a qualsevol indret del territori, igual que un turista. Això sí, fa una crida als ciutadans a complir totes les mesures de seguretat. “Si vaig a la Costa Brava, haig de fer el mateix que quan soc a Barcelona: cuidar la interacció social, distància, mascareta i higiene de mans“, ha dit.

En la mateixa línia, la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha dit en una entrevista a la CNN que Espanya és un “país segur” i que en cap cas no s’està parlant de tancar fronteres.