El Procicat diu que ha rebut, per ara, un centenar de peticions d’equipaments, públics i privats, de tots els municipis que es troben sota les noves restriccions de la Generalitat. Entre els quals hi ha Barcelona. L’Ajuntament es responsabilitza de les propostes d’equipaments públics i, en el cas dels privats, com cinemes o gimnasos, s’encarrega de traslladar la petició perquè l’avaluï el Procicat. Dins d’aquest òrgan, és el Comitè de Direcció qui ho ha d’autoritzar, amb les signatures del conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

El problema és que les resolucions estan tardant més del que voldrien els afectats. El Gremi de Cinemes, per exemple, ha explicat a betevé que les sales no poden esperar més. No saben, per exemple, què fer amb les plantilles. Una cosa semblant passa al món esportiu. El regidor d’Esports, David Escudé, ja es va responsabilitzar per carta de la seguretat dels centres municipals i avui ha estat el torn de l’esport privat i federatiu, que ha criticat la gestió de Salut, i en demana, també, la reobertura immediata.

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha assegurat que “Interior i Salut han optat per la via més fàcil i simple amb una actitud irresponsable que porta el sector a la desaparició”. En la mateixa línia, la presidenta de l’INDESCAT, Anna Pruna, ha denunciat “el cop mortal” que els ha suposat aquest nou tancament.

Segons Protecció Civil, per ara, només s’ha autoritzat oficialment el Teatre Grec, el Cruïlla XXS i el Jardins de Pedralbes. L’Ajuntament està en espera per saber si poden tornar a obrir grans equipaments com el Tibidabo o el Zoo.