Tot i que ja s’administren diversos tipus de vacunació contra el coronavirus, la investigació no s’atura. A la Universitat d’Oxford estan desenvolupant un vaccí que s’administra amb un esprai nasal, un sistema que comporta diversos avantatges respecte a la tradicional punxada, segons explica la viròloga Júlia Vergara-Alert. De fet, es tracta d’un sistema que ja s’utilitza en alguns tipus de vacuna contra la grip.

D’una banda, administrar la vacuna contra el coronavirus a través d’un esprai nasal seria molt més còmode i menys invasiu que fer-ho amb una injecció. També seria més senzill i per això no caldria personal mèdic tan especialitzat per administrar-la. De l’altra, s’està veient que també té avantatges pel que fa a la immunització: “Es pensa que serà molt eficaç per a la transmissió“, explica Vergara-Alert.

Per ara, la vacuna en esprai nasal que estudia la Universitat d’Oxford encara està en fase clínica, és a dir, que s’està provant amb algunes persones voluntàries. Altres laboratoris també estan desenvolupant vacunes amb el mateix sistema d’administració per esprai nasal, però es troben en fases anteriors d’investigació, segons explica la viròloga.