control alocholèmia guàrdia urbana

Un únic dispositiu de control de la Guàrdia Urbana va detectar 22 conductors que van donar positiu a les proves de detecció de drogues. Els fets van ocórrer el 23 d’abril a la ronda del Litoral, on els agents de la policia municipal van desplegar aquest control, dirigit sobretot als vehicles de transport de mercaderies. Concretament, van donar positiu els conductors de 10 furgonetes de transports, cinc camions grans (d’entre 3,5 i 40 tones) i set turismes. La Urbana els ha denunciat tots.

Segons han explicat fonts del cos policial a betevé, un vehicle va intentar eludir el control perquè no havia obtingut mai el permís de conduir i tenia en vigor una pèrdua de vigència judicial, motiu pel qual se l’investiga per dos delictes. A més a més, d’acord amb aquestes mateixes fonts, la policia municipal va efectuar una citació judicial i un esbrinament de domicili.

Els 22 conductors que van donar positiu en drogues representen més de la meitat de les proves efectuades (42) en aquest mateix control. En canvi, totes les d’alcoholèmia (75) van donar negatiu.

Sancions de fins a 1.000 € i pèrdua de punts

Conduir amb presència de drogues en l’organisme és una infracció molt greu. D’acord amb la normativa de la DGT, els conductors s’enfronten a sancions d’entre 500 i 1.000 € i la retirada de quatre a sis punts del carnet de conduir.