Un incendi forestal a Collserola, a la part alta de Barcelona, ha cremat des de primera hora del matí d’aquest dilluns, concretament a l’altura l’avinguda de Pearson amb el Camí de Finestrelles, a la zona de Sant Pere Màrtir. El foc s’ha declarat a uns matolls dins d’una parcel·la privada ubicada a la massa forestal de Collserola. Vint dotacions dels Bombers de Barcelona i de la Generalitat i un helicòpter s’han desplaçat fins al lloc dels fets i han treballat durant tres hores per extingir les flames. L’incendi està extingit.

20 dotacions de bombers i un helicòpter per extingir l’incendi a Sant Pere Màrtir

helicopter extincio incendi collserola
Un helicòpter dels bombers treballant en l’extincó de l’incendi

Segons han informat els Bombers de Barcelona, en l’extinció del foc hi han treballat nou dotacions i onze més dels Bombers de Catalunya, que també han utilitzat un helicòpter per apagar el foc. L’avís s’ha rebut poc abans de les 10 del matí. També s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana i dels Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM).

El terreny cremat supera tota la superfície afectada per incendis l’any passat

El foc ha originat una gran columna de fum visible des de diferents punts de la ciutat. Segons fonts municipals, ha cremat tres hectàrees. Segons els agents rurals, que investiguen què ha ocasionat el foc, la superfície cremada aquest dilluns supera tot el terreny afectat per incendis l’any passat a Collserola. Fonts del cos matisen que el 2020 va ser un any atípic, amb incendis per sota de la mitjana. N’hi van haver 26 i la majoria eren inicis de flames, és a dir, incendis que es van extingir ràpidament i no es van arribar a estendre.

incendi a collserola
Foto: Cristina Company

Les mateixes fonts dels agents rurals han explicat que el foc ha començat en unes restes de podes de l’arbrat acumulades en una finca privada. El propietari ha negat que hi faci crema de matolls dins la parcel·la. Fonts del cos apunten que el terreny és a tocar d’una pista forestal i de fàcil accés.

214 trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a 214 trucades de barcelonins relacionades amb l’incendi a la serra de Collserola. Una de les trucades a emergències ha estat des del centre educatiu St. Paul’s School, a tocar del camí de Finestrelles. Quan el personal ha identificat que hi havia un incendi, han trucat per saber què havien de fer. El sotsdirector del centre, David Gabaldón, ha explicat que els han recomanat tancar finestres i que els alumnes es quedin dins de l’aula a l’hora del pati.