certificat covid

L’obligatorietat de presentar el certificat de la covid per entrar als interiors de bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran es prorroga durant 14 dies més, fins al 7 de gener. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la petició del govern d’allargar la mesura durant totes les festes de Nadal, per intentar aturar els contagis. La justícia ha avalat l’ús del certificat de la covid, juntament amb el toc de queda i la resta de restriccions que va presentar el govern per a aquests dies.

És la segona pròrroga del certificat

L’ús del certificat de la covid es va implantar el 29 de novembre passat, després d’haver-ho d’anular els tres primers dies per problemes en la pàgina web de La Meva Salut per descarregar-se el document. La mesura tenia una validesa inicial de 14 dies, fins al 10 de desembre, i que després es va prorrogar fins al 24 de desembre.

La Generalitat va implantar la mesura argumentant que, d’aquesta manera, volia evitar el tancament d’algunes activitats. L’explosió de casos de la variant òmicron, però, no ha pogut evitar el tancament de l’oci nocturn a partir d’aquest divendres, un dels sectors on també s’havia d’aplicar el passaport de la covid per poder accedir a l’interior dels locals.