toc de queda catalunya

La possibilitat d’instaurar un toc de queda a Catalunya per frenar la cinquena onada de la pandèmia agafa força. Els serveis jurídics de la Generalitat han avalat l’aplicació del confinament nocturn als territoris amb més incidència. Això sí, abans d’aprovar aquesta mesura, el govern haurà de rebre l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè afecta els drets fonamentals dels ciutadans.

La cinquena onada arriba als hospitals

Catalunya ja supera els 45.000 casos setmanals i bona part d’aquests positius s’han diagnosticat a Barcelona, que acumula prop de 13.400 contagis en els darrers set dies. Aquest increment de la transmissió ja es deixa notar als hospitals. Després de dos mesos de baixada, la cinquena onada de la covid ha fet repuntar les hospitalitzacions fins al miler i els llits de crítics sobrepassen el llindar dels 200. En aquest context, els centres hospitalaris han decidit restringir les visites als malalts sense covid.

Llum verda als tests d’antígens en farmàcies

A banda de les restriccions, els tests d’antígens i la vacunació es presenten com dues eines fonamentals per combatre l’expansió de la covid. Aquest dimarts, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que la setmana vinent el Consell de Ministres donarà llum verda a la venda de tests d’antígens en farmàcies sense recepta mèdica. La mesura ha de permetre “augmentar la capacitat diagnòstica” per identificar de forma més ràpida la sospita de casos positius en covid-19.