Una capsa de test d'antígens

El Consell de Ministres aprovarà dimarts que ve la venda sense recepta de tests d’antígens a les farmàcies. Així ho ha anunciat avui la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en compareixença davant la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats.

Augmentar la capacitat diagnòstica

Amb l’atenció primària congestionada per l’augment sobtat de casos, Salut tindrà aviat el suport de les farmàcies perquè també puguin fer tests d’antígens. Una mesura que, segons la ministra Darias, permetrà “augmentar la capacitat diagnòstica” per identificar de forma més ràpida la sospita de casos positius en covid-19.

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel i Martí, ja va avançar dijous que s’estava treballant amb el Col·legi de Farmacèutics perquè en breu poguessin fer tests i reportar al sistema de salut els casos positius. Salut va informar que té entre 1,5 i dos milions de tests que es podrien posar a disposició de les farmàcies. A partir de dimarts, aquests tests podran fer-se als establiments farmacèutics i els resultats positius es reportarien a Salut.