(ACN) L’informe dels serveis jurídics de la Generalitat ha avalat demanar al TSJC el toc de queda per als municipis amb més incidència de covid-19 de Catalunya. Així ho ha explicat el president del govern, Pere Aragonès, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a la tarda a Palau, posterior a la reunió amb el cap del govern d’Andorra, Xavier Espot.

El document jurídic de la Generalitat concreta, com a “condició”, que el toc de queda s’hauria d’aplicar ara de manera heterogènia, en funció de les dades epidemiològiques de cada municipi. No es podria decretar a tot el país perquè no hi ha estat d’alarma. Així, la Generalitat vol garantir que la mesura sigui prou “sòlida jurídicament” i que sigui una decisió “compartida” també a escala municipal.

Aquest matí, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ja havia explicat que quan el govern de la Generalitat tingués aquest informe jurídic, es convocaria una reunió extraordinària de la comissió delegada de covid per aprofundir en el document, els criteris de salut i les dades epidemiològiques per prendre una decisió. Tot i això, Plaja ha insistit que “no especularem sobre els temps”.