El Departament de Salut ha decidit posar fi a la vacunació en camions mòbils a Barcelona i, segons ha pogut saber betevé, s’acabaran el dimecres 21 de juliol després d’instal·lar un últim punt a Sant Martí. Els responsables de la conselleria Salut han decidit no estendre l’experiència a cap més zona de la ciutat, entre altres motius, perquè el ressò dels punts de vacunació ha desvirtuat, en part, l’estratègia que volia arribar a les persones d’entre 40 i 69 anys i als col·lectius vulnerables.

Saturació als punts de vacunació mòbil

Malgrat que des de Salut estan satisfets per haver augmentat la vacunació en barris amb poques vacunes, lamenten les “llargues cues” i l’efecte crida, que han dificultat l’administració de vacunes a més gent del col·lectiu objectiu. De fet, als punts mòbils hi ha acudit gent d’arreu del territori, fins i tot de fora de Catalunya.

En aquesta línia s’ha expressat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha dit que aquest sistema “no s’utilitzarà gaire” més enllà del previst inicialment. Amb tot, no es descarta repetir l’actuació més endavant i s’assegura que s’arribarà als perfils més vulnerables mitjançant l’atenció primària i altres accions de Salut.

Últims vacunes, a Porta i a Sant Martí

La penúltima parada del camió de vacunació serà al barri de Porta a partir de divendres i fins diumenge, i la darrera serà a Sant Martí, a principis de la setmana que ve. La campanya, que volia arribar a barris amb un índex baix de vacunació i descongestionar els centres d’atenció primària, haurà estat en marxa dues setmanes justes.

Els punts de vacunació mòbil van començar a administrar vacunes dimecres, 7 de juliol, a l’Arc de Triomf, dissabte el camió es va traslladar a la plaça Roja de la Ciutat Meridiana i aquest dimarts ha arribat al Poble-sec.