El sindicat USTEC-STEs (IAC) ha exigit aquest dilluns el tancament de les escoles de Catalunya “donat l’increment exagerat de casos positius tant entre l’alumnat com entre el personal dels centres i el risc que aquesta situació comporta”. En un comunicat, diu que la mesura s’hauria d’aplicar allà on la incidència és greu i obren la porta a mantenir el tancament escolar passades les vacances nadalenques.

El sindicat afirma que les dades demostren que el contagi es produeix a les escoles i que “els índexs de transmissió als centres educatius s’han disparat de manera alarmant”.

Reclama que no es descarti endarrerir la tornada després de les vacances

En l’escrit reclama -malgrat que diu que l’educació ha de ser preferentment presencial- “responsabilitat i coherència, tant al Departament de Salut com al Departament d’Educació, per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa, sense descartar endarrerir el retorn a les aules”.

El sindicat no entén com amb la situació i les dades actuals de contagis a les escoles no s’hagi actuat abans. A més, reclama que les mesures que hi ha en aquests moments als centres educatius es revisin amb la participació de “la part social”. Recordem que el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ja va demanar aquest dissabte avançar les vacances escolars per minimitzar el risc de contagis.