Cita prèvia Vacuna covid nens

Salut té en marxa la vacunació de la covid dels nens d’entre 5 i 11 anys a Catalunya des del 15 de desembre. El vaccí s’administra a tots els infants a través del sistema de cita prèvia, demanant hora a través del web que ha habilitat el departament. T’expliquem a continuació tot el que cal saber per aconseguir hora per a la primera dosi.

A Catalunya de moment han arribat dosis pediàtriques de la vacuna de Pfizer, l’única autoritzada per l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

On demanar hora per a la vacuna covid dels nens de 5 a 11 anys?

El procediment per demanar hora per vacunar-se en nens d’entre 5 i 11 anys funciona de la mateixa manera que en els adults. La petició per demanar hora s’ha de fer a través del web vacunacovidsalut.cat. A l’entrar a la pàgina web necessitem tenir a mà el telèfon mòbil i la targeta sanitària del CatSalut, on hi ha el CIP del menor, o bé el DNI o el passaport. Salut enviarà un SMS a les persones de les que tingui telèfon mòbil per avisar-les que ha començat la vacunació d’aquesta franja d’edat.

On s’administren les vacunes dels nens?

Les vacunes pediàtriques s’administren principalment als punts de vacunació poblacional, com el de Fira de Barcelona, igual que les dosis dels adults. En aquests espais es fan cues diferenciades per adults i infants, o bé la vacunació es fa en diferents horaris. Tot i això, també s’habiliten alguns centres d’atenció primària grans amb atenció pediàtrica, i alguns hospitals on ja atenen habitualment infants.

Salut treballa per poder demanar hora per vacunar als germans junts

Salut està treballant per habilitar la pàgina web i permetre que, en el cas de les famílies amb més d’un nen d’entre 5 i 11 anys, els pares puguin demanar hora per vacunar tots els germans al mateix temps.