Espanya ha identificat una quarantena de brots de coronavirus les últimes setmanes. A hores d’ara el d’Osca i el de Màlaga són els que han generat més contagis. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat preocupat tot i que ha assegurat: “Si parlem de brots i no de transmissió comunitària vol dir que estem bé”. Segons Simón, ara el sistema és capaç de detectar els contagis i els contactes, el problema seria -ha dit- si algun d’aquests brots genera infecció comunitària.

La situació a Osca, gairebé sota control

Durant la roda de premsa d’aquest dijous, Simón ha destacat els esforços que ha fet la comunitat aragonesa per controlar el brot d’Osca amb 250 casos diagnosticats i ha manifestat que aviat es podria donar per resolt. El director del CCAES ha assegurat que la majoria d’infectats són asimptomàtics. Tot i això, els dies vinents s’haurà de valorar si hi ha hagut transmissió comunitària.

80 contagis a Màlaga

L’altre brot que preocupa Sanitat és el de Màlaga, amb una vuitantena de residents d’un centre d’acollida de la Creu Roja afectats. Fernando Simón ha explicat que és una població fàcil de confinar, però també s’ha de seguir amb compte l’evolució dels casos.

Un 20 % de casos importats

Sanitat ha notificat que un 20 % dels casos detectats la darrera setmana són importats. Per evitar que es tradueixin en un augment del nombre de contagis, Simón ha remarcat la importància de fer un seguiment proper dels viatgers que entrin al país quan es reobrin les fronteres del tot.