El Govern espanyol, la patronal i els sindicats han acordat aquest dijous prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació fins al 30 de setembre, després de dies de negociacions. Finalment, la CEOE ha acceptat la proposta del Ministeri de Treball i ara caldrà l’aprovació definitiva en el Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà aquest divendres.

La patronal se suma a l’acord

La CEOE era l’última part que faltava per acceptar el pacte, però finalment s’ha sumat a l’acord per unanimitat. Segons un comunicat de la patronal, la darrera oferta “presenta importants avenços respecte a la proposta inicial”. Tot i això, ha afirmat que seguirà treballant perquè “en el mes de setembre puguem abordar com s’afrontarà l’últim trimestre de l’any, sempre amb el desig compartit per les parts que aleshores ja s’hagi recuperat tota l’activitat possible”.

La patronal catalana també s’ha sumat a les veus que donen suport al pacte per “l’excepcionalitat i urgència de la situació”. A més, Foment del Treball ha reclamat més llibertat empresarial i que els ERTO es puguin allargar ‘sine die’.

Els sindicats, satisfets amb el pacte

Els agents socials reclamaven que s’allarguessin els ERTO fins a finals del 2020. Finalment no ha estat així, però els sindicats valoren positivament l’acord assolit. El secretari general de CCOO, Unai Sordo,  ha recordat que els ERTO han salvat centenars de milers de llocs de treball, mentre que UGT ha dit en una piulada que insistirà per allargar els ERTO “més enllà de setembre”.